Si të hiqni gurëzat e formuar në dhëmbë dhe në mishin e dhëmbëve në mënyrë natyrale!

951

Në ditët e sotme, ushqimi që konsumojmë është ndryshuar ndjeshëm me atë që kemi konsumuar para shumë viteve.
Ne shumë shpesh konsumojmë ushqim të butë që nuk ka nevojë të përpunohet për një kohë të gjatë.
Prandaj,kjo çon në formimin e gurzave, zakonishtë me ngjyrë të verdhë ose ngjyrë kafe.

Gurzat janë ngjitëse, një formë e butë e baktereve që krijohet në dhëmbë, mishin e dhëmbëve, gjuhë. Kur shtresat e shumta të tyre të kombinuara me minerale, që janë të pranishme në pështymën tuaj, ngurtësohen në substancë të bardhë të quajtur “tartar”.
Pllakat e dhëmbëve janë një dukuri e zakonshme dhe largohen lehtë nga dentisti, por këto procedura janë të shtrenjta.
Megjithatë, ka një mënyrë krejtësishtë natyrale për të hequr gurzat nga dhëmbët në kushte shtëpie.
Krejt çfarë duhet të bëni është:

Merrni disa lëvozhga të arrave dhe lëreni të zihen në ujë për rreth 20 minuta. Pastaj lëreni të ftohet.
Pastroni dhëmbët tuaj tri herë gjatë ditës dhe në mënyrë efektive do t’i largoni gurët dhe pllakat për vetëm dy javë. Për më tepër,ajo gjithashtu është e dobishme në rast se keni gjakderdhje te mishrat e dhëmbëve.