Mjeket i dhane 1 vite jete,por u befasua kur pane se kanceri i ishte shdukur fale kesaj kure

441

Një pacient me kanceri mësoi se kishte vetëm një vit të mbetur për të jetuar por fotot e pabesueshme tregojnë se si iu zhduk tumori.

Kye Eastwood, 24, nga Hull në Angli, u diagnostikua në vitin 2012 me Limfoma Hodgkin – një kancer i cili ka gjëndra të njohur si sistemi limfatik.

Por, kur një masë e madhe në gjoksin e tij nuk iu përgjigjur trajtimit, mjekët zbuluan se ai gjithashtu kishte një lloj të dytë të kancerit – një tumor të rrallë dhe agresiv.

Pavarësisht shumë raundeve të kimioterapisë dhe radioterapisë, atij iu dha lajmi shkatërrues se kishte vetëm një vit për të jetuar.

Por zoti Eastwood dhe e fejuara e tij, Chanelle Urquhart, 21 vjeçe, ishin të vendosur të bëjnë çdo gjë që munden për ta zgjatur jetën e tij dhe filluan hulumtimin e trajtimeve të tjera.

Ata zbuluan një klinikë në Amerikë që ofronte një trajtim dhe paguan mbi 30,000 sterlina për të shkuar.

Tani, nëntë muaj pas fillimit të trajtimit në Amerikë – e cila përfshinte një kombinim të ri të ilaçeve dhe një transplantim të qelizave staminale nga motra e tij – kanceri i tij është zvogëluar në mënyrë të jasgtëzakonshme.

Në fakt, mjekët kanë thënë se tumori është tani aq i vogël sa që thuajse po zhduket.