14 Arsyet Pse Njerëzit që Transferohen në KANADA Nuk Kthehen më…

464

Dimrat e ashpër mund ta bëjnë atë destinacionin jo 100% të preferuar, por midis vendeve në të cilat njerëzit përpiqen më së shumti për të emigruar, Kanadaja sigurisht që zë një pozicion të rëndësishëm.

“Premtimi” i mundësive të shkëlqyera të punës në një vend që akoma mund të akomodohen kaq shumë vetë nuk është i vetmi motivim që i nxit aq shumë njerëz që të aplikojnë për vizë, të vendosen atje dhe të mos shohin prapa.

Edhe karakteristikat socio-kulturore dhe natyrore që karakterizojnë Kanadanë janë të rëndësishme!

Ne po i zbulojmë disa prej tyre, ato që na bëjnë kuriozë më së shumti:

Kanadezët janë bujarë.

Bashkimi i qytetarëve në iniciativa të tilla si ato që vënë në dispozicion gjërat personale që mund t’u shërbejnë atyre që janë në nevojë, është diçka që kanadezët e bëjnë menjëherë dhe me dëshirë.

Ata kanë një sene të fortë humori: mendoni se ka edhe ata që bëjnë shaka me policinë!

Nuk është e çuditshme të shohësh njerëz në rrugë me pankarta që japin shkrime inkurajuese për t’i bërë të tjerët të buzëqeshen.

Dhe as të mos afroheni pranë makinës suaj duke menduar se keni marrë një gjobë dhe më pas zbuloni se dikush donte t’ju komplimentonte!

Kryerja e akteve të vogla të mirësisë është një sport kombëtar në Kanada.

Kanadaja e ka këtë njeri si Kryeministër.

I Kulturuar, miqësor, i bukur, atletik, me pikëpamje dhe horizonte të gjërë … Të mos admirosh Justin Trudeau është e pamundur!

Disa makina kanë targa në formë ariu.

Në provincat veriore, kjo lloj targe u prodhua deri në vitin 1999.

Është një vend i pasur me burime natyrore.

Dhe ne nuk flasim vetëm për naftën! Peizazhet kanadeze të formuara nga pyjet dhe liqenet e këndshme njihen në mbarë botën!

Qeveria i mbron pyjet e saj të pafundme.

Në Kanada ekziston një zonë pyjore e mbrojtur dy herë më e madhe se Belgjika.

Gjenden kartëmonedhat “Magjike” në qarkullim

Duke qenë bërë prej plastike, kartëmonedhat kanadeze janë me të vërtetë shumë të vështira për t’u dëmtuar. Përveç kësaj, dollarët kanadezë kanë një hologram të fshehur në dizajnin e fletë.

Kanadezët kanë një ndjenjë të sinqertë të ndershmërisë.

Ajo që shihni është grumbulli parashë të vendosura nga udhëtarët e metrosë në kthesën në pass-in e defektuar. Përpara se punëtorët të ndërhynin për ta riparuar, njerëzit mendonin të linin paratë e biletave në pjesën e sipërme gjithsesi. Fanta shkencë? Jo, Kanada.

Ka edhe vend për të alienët

Në vitin 1967 u krijua një platformë uljeje për anijen aliene, në qytetin e Shën Palit (Alberta). Edhe sot ai vend është një shenjë dalluese e qytetit dhe strehon një muze të vizituar nga mijëra tifozë të teorive jashtëtokësore.

Sistemi i ndihmës sociale mbështetet nga ekzistenca e shumë organizatave jofitimprurëse që kujdesen për nevojtarët më të varfër.

Edhe bukuria dhe pasuria e kafshëve të egra kanadeze janë të lë pa frymë!

Transferimi në Kanada nuk do të jetë i mundur për të gjithë … Por me siguri është një vend nga i cili mund të nxjerrim njohuri të dobishme për të përmirësuar realitetet në të cilat jetojmë!