I thane se :”Do ta adoptonin si djalin e tyre” ajo e beri ky djalosh i shokoi te gjithe

433

Kur çiftet përpiqen dhe nuk arrijnë të sjellin në jetë një fëmijë, ata ndihen të shkatërruar. Për fat të mirë, ka gjithmonë mundësi, siç është adoptimi. Ka kaq shumë fëmijë atje të vetmuar që po presin që familja e tyre e ëndrrave të ndalojë aty dhe t’i adoptojë ata.

Fatkeqësisht, nuk shohim gjithmonë momentin e gëzimit të dëlirë në fytyrën e fëmijës kur mësojnë se do të jenë pjesë e një familjeje të përhershme, por kjo nuk është një nga ato raste.

Historia që jeni gati të lexoni ka të bëjë me një djalë kolumbian që çmendet nga lumturia kur e kupton se nuk do të jetë më vetëm në këtë botë. Merrni afër vetes ca peceta sepse kjo do t’ju mbulojë në lot.

Amanda dhe JoBen Barkey nga Kalifornia kishin gjithçka që ata kishin pritur ndonjëherë, kishin një jetë të përsosur.

Ata kishin katër fëmijë të bukur dhe ishin shtylla të komunitetit të tyre, por në verën e vitit 2018, familja ushqeu një djalë kolumbian për një muaj të tërë. Ishte gjatë asaj kohe që familja Barkey kuptoi se diçka mungonte në jetën e tyre.

11-vjeçari Sebastian u soll në Shtetet e Bashkuara nga Kidsave, një organizatë që ndihmon fëmijët si ai.

Sebastiani nuk ka familje biologjike, por organizata solli atë dhe të tjerët në SHBA në shpresën e gjetjes së një shtëpie të përhershme për ta. Sebastian nuk ishte i sigurt se çfarë e priste kur ai përkohësisht u zhvendos me familjen Barkey.

JoBen përkrahte idenë e të ndihmuarit një fëmijë të Amerikës së Jugut, sepse ai vetë është me origjinë nga Peruja. Ai kujton fëmijërinë e tij në Amerikën e Jugut me dashuri, por ai i do të gjithë fëmijët pavarësisht prej nga janë. Megjithatë, si një qytetar me shtetësi të dyfishtë, ai kishte rastin t’i jepte Sebastian-it diçka shumë të veçantë, e cila ishte një strehë.

Sebastian dhe familja Barkey kaluan një kohë të mahnitshme gjatë muajit që qëndroi me ta në SHBA. Ai udhëtoi nëpër malet e Kalifornisë, shikoi nga afër një lojë bejsboll dhe shijoi udhëtim me varkë. Familja donte që Sebastiani të shihte sesi ishte jetesa në Shtetet e Bashkuara dhe ai sigurisht që po e gëzonte çdo moment.

Të katër fëmijët Barkey u akfeksionuan shumë me Sebastian-in gjatë vizitës së tij. U bë e qartë për të gjithë që Sebastiani përshtatej në mënyrë të përkryer me familjen Barkey. Çifti patjetër që ndihej sikur Sebastiani ishte njëri prej tyre, por ai nuk ishte, të paktën, ende jo.

Sebastian kishte të gjitha cilësitë që adhuronte familja Barkey, prandaj ai u përshtat në mënyrë të përsosur.

Ai ishte i kujdesshëm, i respektueshëm, mirënjohës, qesharak dhe ata i donin të gjitha këto gjëra tek ai. Familja u trishtua kur erdhi koha për ta dërguar Sebastianin në Kolumbi, por ata nuk ishin në gjendje t’i thonin lamtumirë përgjithmonë.

Vogëlushi nuk e kishte idenë se familja kishte vendosur që ata donin ta adoptonin përgjithmonë.

Çifti u ul me fëmijët për të folur për shtimin e një anëtari të ri në familje. Fëmijët e adhuruan idenë. Kështu që tani, e gjithë ajo që duhej të bënin, ishte të përfshinin Sebastianin në planin e tyre të ndryshimit të jetës.

Familja Barkey krijoi tabela me shenja në spanjisht, të cilat u zhvilluan gjatë bisedës video.

Çdo shenjë kishte fjalët spanjolle për Mamanë, Babanë, Vëllanë dhe Motrën. E gjitha ajo që ata duhet të bënin ishte t’i jepnin atij të dhëna dhe ta surprizonin. Dhe kjo ishte gati shokuese për Sebastian-in, i cili mezi mundi të përmbajë emocionet e tij.

Ata e pyetën Sebastianin nëse do të donte të bëhej një anëtar i përhershëm i familjes Barkey menjëherë. Fytyra e Sebastian ndryshoi në çast. Pati kaq shumë gëzim në fytyrën e tij, saqë e kishte të pamundur të mbante lotët.

Ishte një moment i paharrueshëm për të gjithë familjen. Të gjithë po qanin me lot gëzimi.

Ndërkohë, fëmijët mezi po presin që vëllai i tyre i ri të kthehet në shtëpi dhe është e qartë se ndjesia është e ndërsjellë. Ata shpresojnë ta sjellin në shtëpi Sebastianin në kohë për të festuar bashkë Krishtlindjet.

Për fat të keq, kostoja e adoptimit në një vend huaj është e lartë, kështu që familja krijoi një mbledhje fondesh për të ndihmuar në mbulimin e disa shpenzimeve dhe sjelljen sa më shpejt në shtëpi të djalit të tyre.