Arsyet përse duhet të bëni fëmijën e dytë pa kaluar 3 vite nga shtatzënia e parë

394

Trupi i gruas pas një shtatzënie kërkon kohë që të rikuperohet ndaj nuk është e këshillueshme as nga mjekët e as nga psikologët që një femër të përjetojë një shtatzëni të dytë brenda vitit.

Një lindje e dytë kërkon gjithashtu një planifikim po aq të detajuar sa lindja e parë. Jo pak specialist janë të mendimit se fëmijët duhen lindur në interval të shkurtër kohor, por sipas studimeve të ndryshme shkencore një hendek prej të paktën 3 vite është mëse i domosdoshëm, si për fëmijën dhe për nënën.

Megjithatë kjo diferencë shihet se sjell jo pak përfitime për fëmijët dhe në do i listojmë si më poshtë: Fëmijët kanë thuajse të njëjtën rutinë , duke filluar nga zgjimi , orari i ngrënies, orari i shkollës apo i kopështit etj. Fëmijet që lindin afër me njëri tjetrin kanë më pak diferenca, ndaj do të lidhen ngushtë me njëri tjetrin!Të kaluarit shumë kohë bashkë, i ndihmon fëmijët të krijojnë një marrëdhënie me baza të forta që në fëmijëi.

Të lindurit brenda një harku kohor të shkurtër ka dhe përparësi për prindërit! Duket se përvoja e tyre është më e freskët ! Zhvillojnë interesa dhe pasione të njëjta, pasi priren të imitojnë njëri-tjetrin. Pasi ta lexonit do ju ftoja ti benit “Like” dhe “Share” ne menyre qe ta lexojne dhe miqte tuaj.