Duhet ta dini: Ja sa shpesh duhet të lani flokët dhe a është keq ta përdorni shampon çdo ditë?

400

Se sa shpesh duhet ti lani flokët tuaj,kjo varet nga lloji i flokut dhe mënyra e jetesës.

Si rregull i përgjithshëm, nëse flokët tuaj janë të thatë, ju duhet ti lani flokët maksimumi dy herë në javë, ndërsa flokët normale mund ti lani më shpesh, sa here te jete e nevojshme.

Në përgjithësi, flokët e gjata kanë nevojë për më pak larje ,pasi kerkon më shumë kohë për tu yndyrosur deri ne skaje.

Flokët e lyer kane gjasa të jenë më të thata dhe prandaj duhet të kenë nevojë per më pak larje.

Floket kaçurrelë mund te lihen më gjatë midis larjeve,zakonisht një javë.

Stilisti i famshëm Shah Karegar kohët e fundit zbuloi se brunet nuk duhet ti lajnë flokët më shumë se dy herë në javë ose do të humbasin shkëlqimin e tyre.

Justin Anderson, një stilist flokesh i famshëm tha se larja e flokëve tuaj çdo ditë ose më shumë,do të thajë flokët pasi i heq flokëve vajrat tij natyral, dhe jo vetem kaq ,por do perdoresh me shpesh nxehtesi per tharjen e tyre,dhe kjo do ti demtoje akoma me shume ”

Sipas stilistit Scott Miller të Salons Bauhuas, vetëm një larje ne javë mund të jetë e mjaftueshme për disa prej nesh.

Ai i tha Wales Online: “Nëse nuk keni punuar shumë në palestër ose nuk keni qenë në një vend ndërtimi te mbuluar me pluhur, nuk keni nevojë të lani flokët çdo ditë. Pasi ta lexoni do ju ftoja ti benit “like” dhe “Share” ne menyre qe ta leojne dhe miqte tuaj.