U pickua nga një merimangë dhe nuk e kuptoi rrezikun. Ja çfarë i ndodhi më pas!

369

Veshkat e Carly Anderson dështuan pasi një merimangë e pickoi në kofshën e saj ndërkohë që po merrte rreze dielli ne oborr.
Merimanga nuk ishte shkaku i dështimit të veshkave, por ajo tha se ishte antibiotiku që iu dha për të trajtuar pickimin, gjë që e keqësoi gjendjen e saj. Carly mendon se ishte pickuar nga një merimangë e rreme .

Medikamentet e mëpasshme që përdorën për të hequr helmin merimangës nga qarkullimi i gjakut, së bashku me diabetin e saj, shkaktuan mbylljen e veshkave të saj dhe tani ajo ka nevojë për ndihmë.

Ajo u diagnostikua me diabet të moshës 13-vjeçare, pësoi dy sulme në zemër dhe iu tha në shkurt të vitit të kaluar se kishte sëmundje kronike të arterieve dhe dështim të zemrës. Carly tha: “Veshkat e mia u sëmurën për shkak të ilaçeve që përdorën për zemrën. Ata ende nuk e dinin se çfarë ishte merimange ishte. Mendoj se ishte një vejushë e rreme apo diçka e tillë”.

Vejushat e rreme janë merimanga më helmuese që gjenden. Pickimet e tyre krijojnë simptoma të ngjashme me gripin, dhimbje, djersitje, lodhje, ftohtësi, brenda pak minutash. Ata gjithashtu mund të krijojnë njollë dhe ënjtje. “Ata thanë, nëse nuk merrni veshkë, do të vdisni”. Ata nuk më kanë dhënë asnjë hapësirë kohore, vetëm nëse nuk gjej një nuk do të vdes. “Fëmijët e mi janë shumë keq, vajza ime më e madhe qan gjithë kohën.” Ata mendojnë se po vdes. Unë besoj se nëse po bëj një apel do ta gjej një. Do të ishte më e mira e Krishtlindjeve që dikush mund të më jepte, që të jem mirë përsëri”.