Këtë nuk e keni ditur: Kurrë nuk duhet të përzieni tranguj dhe domate në të njëjtën sallatë! E çuditshme

405

I vetmi kriter që njerëzit kanë për një sallatë është përzierja e disa përbërësve të shijshëm, por megjithë aromën, ka edhe gjëra të tjera për t’u marrë në konsideratë. Disa përbërës nuk shkojnë së bashku në një sallatë, të tilla si kombinimi i domates dhe kastravecit. Ne duhet të dimë kohën e saktë të tretjes së çdo ushqimi që hamë përpara se të përziejme përbërësit së bashku.

Këtu janë disa kombinime të tjera ushqimore që nuk duhet ti perdorni:

Ngrënia e frutave pas ngrënies nuk është një ide e mirë – frutat kanë nevojë për shumë kohë për t’u tretur dhe nuk duhet të qëndrojnë gjatë në stomak.

Makarona dhe djathe. Makaronat janë të pasura me niseshte, të cilat kanë një kohë të ndryshme të tretjes me proteinat, kështu që vonesa e tretjes do të çojë në fermentim të pashmangshëm dhe në probleme të mëtejshme të tretjes. E njëjta gjë vlen edhe për makaronat dhe mishin.

Kombinimi i mishit dhe djathit është një vakt i preferuar i shume njerezve, por ju duhet të shmangni vendosjen e shumë proteinave në të njëjtën pjatë. Zgjidhni vetëm një lloj proteine për vakt.

Perimet dhe djathi është një tjetër kombinim i papershtatshem.

Ju kurrë nuk duhet të hani pjeper dhe shalqi së bashku, pasi këto fruta duhet të konsumohen vetëm, jo në kombinim me ndonjë frut tjetër.

Shumë njerëz konsumojne banane dhe qumësht, por ky kombinim do të ngadalësojë ndjeshëm tretjen tuaj.

Njerëzit zakonisht shtojnë fruta në tasin e tyre të kosit për mëngjes, por ky kombinim do të ngadalësojë tretjen tuaj dhe do të dëmtojë florën tuaj të zorrëve. Kjo vlen veçanërisht për shtimin e ananasit në kos, i cili nxit përbërësit aktivë që shkaktojnë helmim ne ushqime. Pasi ta lexoni do ju ftoja ti benit “like” dhe Share ne menyre qe ta lexojne dhe miqte tuaj kete.