Keni blere rroba të reja? Ja arsyeja pse duhet t’i lani ato menjëherë pas blerjes.

400

Në të vërtetë, kur nuk i lani rrobat pas blerjes së tyre, mund të keni veshur “rrobat e pista” të industrisë së veshjeve! Kimikatet potencialisht të rrezikshme mund të jenë ende në rroba. Në shpresën e “parandalimit” të baktereve apo mykut që të rritet në rroba dhe për të parandaluar rrudhat, shpesh aplikohet në rroba rrëshira formaldehid.

Përveç kësaj, shumë prej pëlhurave sintetike i marrin ngjyrat e tyre nga ngjyrat azo-aniline të cilat mund të shkaktojnë një skuqje të rëndë nëse vishen nga një person që është alergjik ndaj tyre. Edhe përfundimet me shkëlqim mund të jenë një ngacmues potencial për ata me lëkurë të ndjeshme!

Ju nuk jeni i vetmi që i keni lënë rrobat që keni provuar në dhomën e veshjes. Ato rroba që ju vendosët të mos merrnit pasi i provuat, sapo u palosën mirë dhe u vendosën përsëri në raft për tu shitur. Kujtoni numrin e njerëzve që përpiqen ose prekin të gjitha llojet e ndryshme të rrobave në dhomën e veshjes, dhe djersa në to, para se ti vishni të palara rrobat e reja.

“E re” nuk do të thotë domosdoshmërisht “e pastër”. Me një larje të thjeshtë, megjithatë, rreziku për t’u bërë i prekur ndjeshëm bëhet më i ulët. Me këtë njohuri të re, unë besoj se ju do të merrni vendimin më të mirë për shëndetin tuaj – pazar të lumtur!