Vemendje Femra : Mos e lani pulën para se ta gatuani, mund t’ju sëmurë rëndë

1752

Të gjithë e dimë që pula e pagatuar përmban në lëkurën e saj baktere të dëmshme si salmonella dhe listeriam, por që larja e këtij shpendi përpara gatimit mund të na vrasë, kjo po që është diçka e padëgjuar më parë.

Ekspertët e shëndetit na këshillojnë që mos ta bëjmë më kurrë këtë gjë, në rast se nuk duam të përfundojmë në spital.

Sipas një studimi të Universitetit Drexel, kur ju lani pulën, bakteret e lartëpërmendura shpërndahen kudo përreth jush.

Ky proces quhet aeroizolim. Nëse listeria apo salmonella arrijnë të futen në gjakun tuaj, ju jeni të rrezikuar të humbni jetën.

Edhe nëse ju i mbijetoni një infeksioni të tillë, ju mund të merrni Campylobacter një bakter që shkakton:

diarre
të përziera
të vjella
dehidratim

Ajo që duhet të bëni është thjesht të zieni pulën dhe ujin e parë ta derdhni. Per me shume Shikoni Videon