Shkencëtarët janë shokuar dhe na bëjnë thirrje urgjente: Kush përdor si ky sfungjeri duhet ta hedhi ose të përgatitet për më të keqen

436

Tte e përdororim zakonisht në dush. Ne e duam atë, sepse e bën lëkurën tonë të butë, e lustron atë dhe nxit qarkullimin. Për më tepër, ne e bëjmë këtë duke besuar se është jashtëzakonisht e mirë për lëkurën tonë!

Megjithatë, dermatologët këshillojnë kundër përdorimit të sfungjerit sepse mund të jetë duke bërë më shumë dëm sesa dobi. J.

Matthi Knight, një dermatolog nga Instituti i Dermatologjisë së Kalorësve, thotë se kur e përdorim ilofenin në dush, ajo heq qelizat e lëkurës së vdekur nga lëkura jonë, e cila është e mirë, por e keqja është se ato qeliza të vdekura mbërrijnë në fryrje shtresa, duke krijuar një terren të përsosur bakteresh.

Dhe kur e lëmë atë në dush pasi mbarojmë, lagështia shkakton bakteret që qendrojne aty, duke çuar në rritjen e mykut. Për më tepër, duke përdorur ilofah pas rroje mund të çojë në infeksione, veçanërisht në qoftë se ju gervishtni lëkurën dhe të shkaktojë probleme të lëkurës dhe skuqjen.

Nëse thjesht nuk mund të laheni pa te, duhet të merrni disa masa paraprake.

Shpëlarje tërësisht pasi ta përdorni dhe ta mbani larg dushit për t’u siguruar që është e thatë.

Nderrojeni shpesh, të paktën një herë në muaj në mënyrë që ju jeni të sigurt se nuk ka asgjë të fshehur brenda.

Nëse vëreni një erë të pakëndshme që vjen nga ajo është ndoshta për shkak të baktereve brenda kështu që ju duhet të zëvendësojë atë me një të ri. Pasi ta lexonit do ju ftoja ti benit “like” dhe “Share” ne menyre qe ta lexojne dhe miqte tuaj kete.