Kjo pije e njohur shkatërron tiroidet tuaja, A e pini edhe ju?

432

Qumështi soje po bëhet gjithnjë e më popullor në mbarë botën, kryesisht për shkak të faktit se njerëzit po përpiqen të kenë dietë më të shëndetshme dhe e shohin qumështin e sojeve si një alternativë më të shëndetshme për qumështin e rregullt. Por shumë prova tregojnë se qumështi i sojeve NUK është një zgjedhje e shëndetshme.

Në fakt, jo vetëm që nuk është e dobishme për shëndetin tuaj, konsumimi i qumështit të sojës mund të shkatërrojë shëndetin tuaj. Përbërësit e qumështit të sojës: kallam sheqeri, kripëi, aromë natyrale, karbonat kalciumi, vitamina A Palmitate, Vitamina D2, Riboflavin (B2), Vitamina B12. Bazuar në shumë studime mund të shkaktojë inflamacion gastrointestinal, ulterione, lezione dhe madje edhe kancer të zorrës së trashë.

10 arsyejet për të shmangur qumështin e sojës
1. Soja përmban sasi të mëdha të toksinave natyrore ose “antinutrientëve”. Pirja e vetëm dy gota qumësht soje çdo ditë mund të ndryshojë ndjeshëm ciklin menstrual të gruas.
2. Soja mund të rrisë nevojën e trupit për vitaminë B12 dhe vitaminë D.
3. Soja gjithashtu përmban hemaglutininë, një substancë promovuese që shkatërron qelizat e kuqe të gjakut.
4. 99% e sojës është modifikuar gjenetikisht. Ajo përmban një nga ndotjet më të larta nga pesticidet.

5. Sojë dhe produkte e sojës përmbajnë nivele të larta të acidit fitik, i cili pengon asimilimin e kalciumit, magnezit, bakrit, hekurit dhe zinkut.
6. Ushqimet e sojës përmbajnë nivele të larta të aluminit toksik, që ndikon negativisht në sistemin nervor, tek veshkat dhe ka qenë i lidhur me fillimin e Alzheimerit.
7. Soja përmban një përbërës që i ngjan vitaminës B12 që nuk mund të përpunohet nga trupi juaj. Kështu, ushqimet e sojës mund të kontribuojnë në mungesën e B12.

8. Proteinat e sojës janë të ekspozuara ndaj temperaturave të larta gjatë përpunimit, në mënyrë që proteina soje të izolojë dhe të përpunojë proteinat e perimeve, duke i bërë ato të rrezikshme për tretje njerëzore.
9. Soja përmban izoflavone toksike. Izoflavonet e sojës mund të stimulojnë rritjen e kancerit të gjirit duke shfaqur rrezik në konsumimin e produkteve të soje nëse një grua ka kancer të gjirit.

10. Soja përmban estrogjene të bimëve, të quajtur phytoestrogens, të cilat pengojnë funksionin endokrin dhe çojnë në shterpësi dhe kancerin e gjirit tek gratë. Pasi ta lexoni do ju ftoja ti benit Like dhe “Share” ne menyre qe ta lexojne dhe miqte tuaj kete. Faleminderit