Barishtja më e fuqishme që shkatërron dhimbjet e stomakut, diarren, artritin, fytin e lënduar, viruset e gripit!

683

Studime të shumëfishta tregojnë se vajrat thelbësore te trumzes dhe timoli, përbërja e tij aktive, përmbajnë pasuri të fuqishme antiseptike. Në të vërtetë, shumica e pastruesve antiseptike dhe larësve të gojës përmbajnë timol në strukturën e tyre kimike.

Nje studim i kohëve të fundit sugjeron se vaji i trumzes ka aftësinë për të zvogëluar dhimbjen. Kjo nuk duhet tju habise, pasi shumë ilaçe tradicionale kanë përdorur trumzë dhe vajra të tjera esenciale për të lehtësuar dhimbjen.

Një ekip hulumtuesish nga Universiteti Babol i Shkencave Mjekësore i Iranit ka vërtetuar se trumza sherben jo vetem si një lehtësues i fuqishëm i dhimbjes, por gjithashtu lehtëson dhimbjen e menstruacioneve të rënda edhe më mirë krahasuar me Ibuprofenin.

Studimi përfshinte 84 gra studente universiteti me menstruacione të vështira.Ata ishin të moshës 15-24 vjeç dhe ishin të gjithë duke vuajtur nga dysmenorrhea. Kjo gjendje manifestohet me dhimbje të dhimbshme që mund të shoqërohet ose jo me simptoma si marramendje, dhimbje koke, vjellje ose dhimbje prapa. Nga ana tjetër, dysmenorrhea e mesme do të thotë që dhimbja rrjedh nga një gjendje tjetër.

Kjo bime njihet per dobite e saj si:
Antiseptik:
Është një antiseptik i madh që mbron plagët nga infeksionet. Përfitimet e saj antiseptike i atribuohen pranisë si Caryophyllene dhe Camphene.

Tonik:
rregullon zemrën, sistemin e tretjes, sistemin nervor, sistemin e qarkullimit të gjakut, muskujt dhe lëkurën.

Hipertensioni:
Kjo është e dobishme për individët që vuajnë nga presioni i ulët i gjakut. Këta njerëz janë në rrezik më të lartë të ndjehen të ngadaltë dhe të bien pa ndjenja. Trumza e mban ekuilibrin e tyre të gjakut duke e rritur atë natyrshëm.

Antirheumatik:
Vaj i trumzës zgjidh qarkullimin e penguar dhe akumulimin e acidit urik në gjak, të cilat shkaktojnë reumatizëm, përdhes dhe artrit. Duke qenë një diuretik, ajo lehtëson eliminimin e materies toksike. Duke qenë një nxitës, rrit qarkullimin dhe zgjidh këtë problem në një mënyrë të veçantë.

Perdorime te tjera
Duke qenë një diuretik, trumza është e dobishme në trajtimin e infeksioneve të fshikëzës dhe të traktit urinar
Përdoret për të vrarë kërpudhat e thonjve
Përdoret për të vrarë parazitët
Lufton mykun

Vaj i trumzes mund të përdoret si ndihmë e parë kur kemi raste kafshimesh nga insektet.
Shtimi i trumzë në nje kompresë të nxehtë lehtëson dhimbje të nervit shiatik, dhimbje të muskujve, dhimbje reumatike, prerje dhe lëndime sportive
Aplikoni vaj esencial të papërpunuar të trumzës mbi këmbën e atletit dhe kafshimet e kafshëve. Sigurohuni që të mbroni lëkurën me pak krem.

Vaj esencial i trumzes sherben për të stimuluar menstruacionet ose periudhat e munguara
Përdoreni atë si tonik flokësh, një larje fytyre, ose një trajtim të lythave dhe akneve
Timoli, përbërës aktiv në vajin e trumzes, është treguar të lehtësojë shërimin duke rritur rrjedhjen e gjakut në lëkurë
Timoli mbron yndyrnat e shëndetshme në membranat qelizore