6 truke për ta bërë banjon tuaj të shkëlqejë në më pak se 15 minuta

472

Përmes 6 hapave, këtu në Shije mund t’ju ndihmojmë ta mbani tualetin pastër, me një minimum të përkushtimit:

Kokën e dushit
Uthulla është kryefjala. Për fat të mirë, praktikisht çdo familje e ka atë. Me një leckë me uthull pastroni kokën e dushit. Mbështilleni me një qese dhe e hiqni pas një orë. Më pas e fshini me një leckë të pastër. Shkëlqimi do të flasë vetë!

WC
Për këtë metodë, do të nevojitet një kanaçe cola-cola. Thjesht derdheni në WC dhe e lini të qendrojë nga 30-60 minuta. Më pas e pastroni dhe kështu i keni thënë lamtumirë të gjitha baktereve.

3. Përdorimi i një makine me avull
Avulli vret bakteret dhe mund të jetë një zgjidhje e mirë për pastrimin e mureve dhe dyshemeve. Por ju gjithashtu mund të shtoni disa pika vaj esencial në ujë për të bërë një aromë të freskët natyrore në banjo. Vetëm një gjë është e nevojshme! Pas larjes, mos harroni të pastroni të gjithë ujin dhe vajin nga makina me avull.

4. Pastroni njollat ​​e ujit duke përdorur limon
Kjo zgjidhje është e thjeshtë dhe e zgjuar. Merrni një limon dhe e prisni atë përgjysmë. Përdorni secilën gjysmë si një furçë për çdo vend problematik. Kjo është veçanërisht e mirë për sipërfaqet e kromit.

5. Pasqyra
Mos harroni të pastroni pasqyrën dhe sipërfaqet e xhamit. Soda e pjekjes është një metodë e mirë për të bërë sipërfaqet plot shkëlqim. Pas spërkatjes në pasqyra, fshijeni atë me një gazetë.

6. Lavamani
Në një kovë me ujë të nxehtë shtoni uthull dhe pastrojeni me një leckë. Pjesëve metalike mund ti kaloni sipër edhe limonin.