Studimi konfirmon: Sytë tuaj mund të zbulojnë një goditje ose një sulm në zemër, përpara se të ndodhë!

448

A e dini se në sy janë enët e gjakut, të cilat mund të zbulojnë funksionet e trurit tuaj? Ne të gjithë e dimë se zakonet e sëmura, siç janë: pirja e duhanit, dieta e sëmurë, pirja e alkoolit, mungesa e stërvitjes, etj. janë arsyet kryesore për një sulm në zemër dhe goditje në tru.

Kjo do të thotë që nëse vini re se venat tuaja të syve janë më të mëdha se zakonisht, atëherë duhet të lini menjëherë takim me mjekun tuaj.

Çdo gjë, nga alergjitë tek sëmundjet autoimune mund të paraqitet me simptomat okulare së pari.

Disa nga simptomat, të tilla si nervat optik ose ndryshimet vaskulare, mund ndodhin brenda syrit edhe pa u vënë re.

Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që të rriturit të bejne nje kontrroll te syve cdo dy vjet.