Sekreti i kësaj mamaje: Çfarë bëri që humbi rreth 14 kg, duke ndenjur në shtëpi

402

Pasi kjo grua krijoi familjen e saj, ka qenë totalisht e zhgënjyer dhe thotë se filloi të hante shumë ushqime të përpunuara, si Hamburger Helper. Pesha e saj vetëm rritej. Pas fëmijës së dytë, filloi të urrente mënyrën se si dukej.

“Trupi im ishte tërësisht i rebeluar kundër meje. Edhe një ftohje e thjeshtë nuk më linte të përpiqesha të merrja frymë dhe ndihesha absolutisht e mjerueshme”, – thotë ajo.

Ai filloi duke u ushtruar me vegla në shtëpi, në dhomë për 40 minuta në ditë, gjashtë ditë në javë. Pas gjashtë muajve, ka humbur 14 kilogramë.

Në fillim, ajo u përqëndrua te largimi i ëmbëlsirave, pastaj u përpoq të zvogëlonte marrjen e karbohidrateve. “Por kuptova se më duhej energjia për të djegur kalori gjatë stërvitjeve të mia”, – thotë ajo. I hodha të gjitha ushqimet e përpunuara në shtëpinë time, si rrotullat e ngrira pica dhe fillova të gatuaj nga e para çdo ditë. I vendosi një qëllim vetes: për të ngrënë sa më shumë fruta dhe perime të ishte e mundur në çdo vakt.

Pas një viti djersitjeje rregullisht dhe ‘pastrimin’ e dietës, ajo humbi 14 kg. “Në këtë proces, e ndihmova edhe bashkëshortin të hante më shëndetshëm dhe të humbasë peshën.

Dua që fëmijët e mi të rriten duke kuptuar se sa e rëndësishme është të jesh i shëndetshëm në të gjitha aspektet e jetës tënde. Unë e di se unë jam duke i përgatitur ata për të bërë zgjedhje të mençura sapo të dalin vetë në jetë. Ndihem shumë më e sigurtë tani; ndjehem sikur ushqimi i shëndetshëm dhe stërvitja më kanë ndihmuar të bëhem më e lumtur dhe të vlerësoj trupin tim”, – thotë ajo.

Filloni me gjëra të vogla! Ndryshoni një gjë pas pakkohe, si këmbimi i pijeve me gaz me ujë normal. Më pas kaloni në një sfidë tjetër, si ushtrim dhe vazhdojeni disa herë në javë.