Përse nuk duhet t’i thani kurrë rrobat brenda në shtëpi (as kur bie shi)

411

Të gjithë i kemi nderur rrobat brenda në shtëpi, sidomos kur jashtë është shi. Nderësja e rrobave është aq praktike sa mund ta vësh kudo, në corridor, dhomë, tualet, kuzhinë…Edhe kur nuk kemi pasur atë, I kemi nderur mbi kalorifer apo karrige.

Duhet të hiqni dorë nga ky zakon! Rrobat duhet të nderen vetëm në ballkon! Gjithnjë nëse e keni… Në të kundërt, kudo ku ka pak hapsirë në kontakt me ambientin jashtë. Nëse i lë rrobat të thahen brenda, ke dëmtuar veten! Dr Christine Cowir, ka treguar për rreziqet e kësaj praktike.

“Nga një këndëvështrim, janë të shumtë agjentët biologjik që gjenden në ambientin e mbyllur të dhomës të cilët do të shpërndahen në lagështirë dhe do ta bëjnë ajrin e pamjaftueshëm.

Vetë lagështia rrit rrezikun për t’u prekur nga asma dhe shkakton problem me frymëmarrjen. E njëjta gjë vlen edhe nëse lë një rrobë që të është lagur nga shiu…” Per me shume Shikoni Videon