Ja si ja shërova nënës sime kancerin e lëkurës në shtëpi

1036

Carcinoma është forma më pak agresive e kancerit të lëkurës, që konsiderohet jo-jetë kërcënuese nga industria mjekësore, në dallim nga forma më e keqe e kancerit të lëkurës i njohur si melanoma. U bë një biopsi dhe lezionet u konfirmuan si kanceroze. Në konsultimet fillestare, dermatologu tha se: “Nuk ka shërim për karcinoma të qelizave basale, por ne mund ta heqim atë me kirurgji.” Ai nuk mund të garantojë se nuk do të kthehej. Pas operacionit, qeliza basale u kthye.

Ishte shumë zhgënjyese por unë mora vendimin për të shkuar te dermatologu me nënën time në vizitën e saj të ardhshme dhe pyetja ime e parë ishte: “Çka është kjo gjë?” Kjo është kur mësova termin mjekësor për këtë lloj kanceri të lëkurës.

Çuditërisht, gjeta disa dëshmi personale nga njerëzit që kishin shëruar plotësisht një qelizë basale, duke përdorur vetëm sode buke dhe ujë. Kanceri nuk mund të lulëzojë në një mjedis alkalik.

Bëra shpikjen time duke përdorur vajin e kokosit në vend të ujit, pasi vaji i papërpunuar i kokosit ndihmon në rigjenerimin e qelizave të lëkurës. Rezultatet ishin vërtet të habitshme. Qeliza bazale filloi të tkurret në madhësi dhe nuk kishte më gjakderdhje.

Sipërfaqja e lëkurës ka mbetur e pastër nga qeliza bazale. Për momentin unë ende po vazhdoj të aplikoj sode buke dhe vaj kokosit, së bashku me pambuk të lagur me uthull molle që vendos mbi zonën për të arritur rrënjën qelizore basale.

Nëna ime do të planifikojë ndjekje të rregullta me mjekun e saj, si dhe një tjetër biopsi.
Si të Bëni Mjekimin VetenTë gjitha që ju duhet është: Vaj kokosi– Sodë buke– Një gotë dhe diçka për të përzier, lugë.

Përzieni sodë buke dhe vaj kokosi në një enë derisa të bëhet një paste e lehtë për t’u aplikuar. Butësisht apliko pastën në zonën e prekur dhe lëre atje për aq kohë sa të jetë e mundur. Ju mund të fashoni zonën, kështu që përzierja të mbetet në vend. Duhen 3 aplikime në ditë për javën e parë dhe 2 për javën e dytë. Sigurohuni që të pastroni zonën e prekur para çdo aplikimi.

Ju lutemi të keni parasysh se një qelizë basale ka rrënjë që arrijnë shumë më thellë në lëkurë sesa duket, nuk është vetëm në sipërfaqe, prandaj është e rëndësishme të vazhdoni ta përdorni trajtimin shumë më gjatë, madje edhe kur lëkura duket e pastruar tërësisht. Pasi ta lexoni ju ftoj ti beni Like dhe “Share” ketij postimi qe ta lexojne dhe miqte tuaj!


Na ndiqni ne: