Ky është rreziku që mund t’ju shkaktohet kur pini ujë nga shishja që e mbani anës krevatit tuaj

1544

Të gjithë e kemi zakonin që mbajmë një shishe me ujë pranë krevatit para se të flemë, në rast se kemi etje gjatë natës.

Është një zakon që ju kursen të shkoni në kuzhinë gjatë natës, por ka një problem- sipas Dr. Kellogg Schëab, shishja e ujit është një shqetësim i madh për shëndetin tuaj. Përkthe

Dr. Schëab është ekspert i mikroorganizmave i Universitetit John Hopkins në SHBA dhe sipas hulumtimit të tij, një shishe uji e lënë pranë shtratit tonë është shpesh një burim i shumë problemeve shëndetësore.

Shishja gjatë natës “sulmohet” nga bakteret dhe rrjedhimisht do përfundojnë në trupin tuaj ndërkohë që do e pini. Problemi kryesor i baktereve dhe mikroorganizmave është se zakonisht ato shumëfishohen me shpejtësinë e dritës. Problemi agravohet më shumë kur temperature e dhomës është e lartë. Kjo sepse shishet plastike përmbajnë, substanca toksike si Bisphenol A ose BPA, që lëshohet gjatë temperaturave të larta. Dhe normalisht të gjitha këto toksina dhe baktere do kenë një impakt negativ në shëndetin tuaj