Ekspertët pretendojnë nëse mund të gjeni “your name” në foton më poshtë keni një trur më të lartë se funksionimi mesatar

126

Ekspertët pretendojnë nëse mund të gjeni “your name” në foton më poshtë keni një trur më të lartë se funksionimi mesatar. Ky mister ndoshta do t’ju bëjë shumë të frustruar, por ka mjaft përgjigje të thjeshta. Shikoni këtë foto dhe shihni nëse mund të gjeni “your name” këtu:

Nëse nuk mundeni, mos u shqetësoni sepse shumica e njerëzve zakonisht provojnë të kërkojnë “emrin tuaj” brenda tekstit. Shikoni përsëri, ju duhet të jeni në gjendje ta dalloni atë tri herë. Kur jemi nën stres, trupi ynë lëshon një hormon toksik të quajtur kortizol në sektorin e kujtesës të trurit. Kjo do të thotë se kur ju multitask, ju keni ngadalësuar aftësitë tuaja të kujtesës!

Kjo është arsyeja pse nëse ju merrni vetëm pak kohë jashtë ditës për të ndalur ditën e punës tuaj të ethshme, shkurtoni lidhjen tuaj të vazhdueshme me teknologjinë, dhe rri duarkryq dhe relaksohuni për të bërë këto puzzla, do të jeni në një shëndet më të mirë nëse i bëni këto puzzla me kalimin e kohës në mënyrë të përsëritur.

Ato ju ndihmojnë të relaksoheni,dhe të parandaloni që hormoni i keq të lirohet që na bën të ndihemi të tmerrshëm.