Habiten mjekët: Kjo perime pastron dhjamin e zorrës së trashë dhe mëlçinë, ju mbron nga kanceri dhe vë trurin në punë

1346

Frutat dhe perimet janë të shëndetshme dhe ne të gjithë e dimë këtë, por disa prej tyre, për shkak të përbërjes konsiderohen si më të mirat.

Një ndër shkaqet e përhapjes së sëmundjeve kronike që lidhen me zemrën, diabetin, kancerin etj., është padiskutim dhe kequshqyerja.

Studimet e fundit mbi këto sëmundje kanë sugjeruar dietën që në përbërje të saj ka panxharin.
Panxhari bën që të kemi një mendje të kthjellët, heq yndyrnat e mëlçisë dhe pastron zorrën e trashë nga toksinat.

Ja një recetë e thjeshtë që përfshin panxharin:
Ju duhen:

-1 panxhar
-2 karota
-4 portokalle

Përgatitja:
Në blender futni panxharin, karotat dhe portokallet. Lëngun që përftohet pijeni për një javë rresht.
Panxhari ka betaine dhe tryptophan që vënë trurin në punë; antioksidantë për luftimin e kancerit, dhe mbron nga goditjet e zemrës.