Përdorni limon të ngrire dhe thoni lamtumirë diabetit, tumoreve dhe obezitetit, ja menyra

1708

Duhet thënë se limonët janë një superushqim. Jo vetëm që ata shtojnë shije të bollshme në një shumëllojshmëri të enëve, por me ata gjithashtu mburremi me një ton të përfitimeve shëndetësore.
Flavonoidet brenda lëngut thuhet se përmbajnë antioksidantë, prandaj limonat janë të dobishëm në trajtimin e shumë sëmundjeve.

Lëngu i limont tuaj vetëm nuk do t’ju japë maksimumin e përfitimeve të tyre, kështu që ne ju sugjerojmë që t’a ngrini atë. Ky artikull do t’ju ndihmojë të kuptoni pse kjo metodë është kaq e madhe për ju.

Lëvozhgat e limonit përmbajnë shumë gjëra të mrekullueshme. Komponimet e gjetura në lëvozhgën e limonit kanë fuqinë për të rritur sistemin imunitar, normalizimin e niveleve të kolesterolit dhe madje parandalimin e zhvillimit të kancerit.

Lëvozhgat e limonit japin një efekt të fortë anti-mikrobik dhe besohet se parandalojnë infeksionet bakteriale dhe kërpudhat. Kjo është me rëndësi të madhe në procesin e largimit të parazitëve të brendshëm dhe krimbave.

Siç e dini mirë, limonët janë një pjesë thelbësore e çdo metode detoksifikimi, pavarësisht nëse jeni duke përgatitur limonadë, ujë limoni ose çaji limoni.

Përfitimet shëndetësore

Ekspertët kanë shoqëruar konsumin e frutave të freskëta dhe perimeve me një rrezik të zvogëluar të shumë sëmundjeve të lidhur me stilin e jetës. Ne ju japim kompetencat më të mëdha të limonës:

Parandalimi i kancerit

Zvogëlon rrezikun e goditjes

Trajtim i shkëlqyeshëm i inflamacionit

Ngritja e imunitetit

Parandalimi ndaj simptomave të astmës

Efektive ndaj baktereve të rrezikshme

Parandalimi dhe trajtimi i depresionit dhe stresi

Pastrimin e veshkave dhe mëlçisë

Limon dhe kancer
Lemonët zakonisht përdoren për përmbajtjen e tyre të vitaminës C që përqendrohet kryesisht në lëngun e tyre. Por, hulumtimet më të fundit kanë treguar se lëkura e limont ofron ushqyes të mëdhenj.

Lëvozhgat e limonit kanë treguar një potencial të madh në shkatërrimin dhe largimin e mbetjeve toksike nga trupi. Kjo është arsyeja kryesore pse limonat përdoren shpesh në trajtimin e pacientëve me kancer.

Ekziston një lidhje e fortë midis limoneve dhe kancerit. Shkencëtarët kaluan dekada në pyetjen dhe testimin nëse limonët mund të shkatërrojnë qelizat anormale të kancerit. Dhe po, shumë studime kanë konfirmuar këtë mundësi.

Pas më shumë se 20 testeve laboratorike që nga viti 1970, ekstraktet zbuluan se limonet e ngrira shkatërrojnë qelizat malinje në 12 kancere, duke përfshirë zorrës së trashë, gjirit, prostatës, mushkërive dhe pankreasit.

Disa studime kërkimore kanë treguar se limonet e ngrir mund të jenë më efektive në shkatërrimin e kancerit kur krahasohet me kimioterapinë.

Plus, ato janë një zgjidhje shumë më e shëndetshme dhe më e sigurtë sesa kimioterapia. Këto studime gjithashtu dëshmuan se ekstrakti i limonit shkatërron qelizat e kancerit duke lënë qelizat e shëndetshme të paprekura.

Merrni maksimumin nga limoni juaj

Lëvozhgat e limonit kanë 5-10 më shumë vitamina se lëngu i tyre.
Dr Marilyn Glenville, një nutritionist dhe ekspert për shëndetin e grave shpjegon se kombinimi i lëkurës së freskët mund të bëjë mirë për shëndetin e përgjithshëm.


Na ndiqni ne: