Femija me i vogel në planet

121

Ky bebe ka lindur në një formë të rrallë të çrregullimit të hormonit të rritjes dhe sindromës së xhuxhizmit.

Kur ai lindi, ai peshonte më pak se një kile, dhe tani peshon vetëm disa paund. Ky fëmijë është kaq i vogël, sa duhet të veshë rroba të destinuara për fëmijët e lodrave. Mjekët e detyruan nënën e tij të punonte në mënyrë që të lindte kur nëna e tij ishte vetëm shtatzënë 20 javë. Pas kësaj, Mateu kaloi 98 ditë në spital.

Fillimisht u zbulua dëmtimi i trurit. Mjekët thanë se ai nuk do ta bënte … por brenda pak muajsh, u zbulua se ai lindi me një formë të nanizmit. Do të jetë në gjendje të bëjë gjithçka, por do të mbetet shumë e vogël.

Prindërit e tij dhe dy vëllezërit e tij më të mëdhenj janë të vendosur të bëjnë gjithçka që është e mundur për të siguruar që Mateu të jetë një jetë normale. Sa i përket masave të tij, nuk ka asgjë të keqe me të qenit pak më ndryshe nga të gjithë të tjerët.


Na ndiqni ne: