Disa fakte interesante për Zvicrën

255

Zvicra përveçse është një vend shumë i dëshiruar nga emigrantët për shkak të pozitës së mirë ekonomike, ka disa anë pozitive që e bëjnë jetën më të rehatshme. Më poshtë po ju listojmë disa fakte që e bëjnë Zvicrën një vend interesant:

1. Në Lozanë tatimi paguhet në bazë të sasisë së mbeturinave, domëthënë, nëse keni më shumë mbeturina do të paguani taksa më shumë. Nëse nuk përdoren kontejnerët e standardizuar (të ndara sipas llojeve të mbejteve) për të depozituar mbeturinat, ju madje mund të merrni gjoba.

2. Zvicra zë vendin e parë në botë për konsumimin e çokollatës. Mesatarisht çdo zviceran konsumon 23 kilogramë çokollatë në vit.

3. Zvicra mban vendin e parë për konsuminin e pijeve joalkoolike.

4. Makinat në Zvicër duken të gjitha të reja. Dhe nëse do të pyesni veten si është e mundur kjo! Po ua shpjegojmë me dy fjalë, nëse shoferët nuk kujdesen për makinën, e lënë pa larë apo kanë ndonjë gërvishje diku, mos u habisni por ata mund të gjobiten dhe dënohen për këtë.

5. Transporti në Zvicër është i unifikuar. Ju me një biletë mund të udhëtoni në të gjithë transportin publik


Na ndiqni ne: